مختصری از دعوت تا شهادت حضرت علی ابن امام محمّد باقر(علیه السلام):

ساخت وبلاگ

نحوه ی ورود حضرت به منطقه ی چهل حصاران(کاشان امروزی و فین) بدین صورت بوده که مردم کاشان و فین همواره کویر تشنه ی خود را، با زلال کوثر ولایت طراوت بخشیده اند. بر این اساس بزرگان منطقه ی کاشان و فین درسال ۱۱۳ هجری، اجتماعی تشکیل داده و برای بهره مندی از سرچشمه ی ولایت از بین خود «عامربن ناصر فینی» و چند نفر دیگر به عنوان هیئت همراه را انتخاب می نمایند و همراه با هدایائی به محضر امام محمد باقر(ع)به مدینه می فرستند تا حضرت یکی از فرزندان خود را به این منطقه اعزام فرمایند. امام باقر (ع) با فرصتی که برای تفکر در مسئله می گیرند شب هنگام رسول خدا (ص) را در عالم رؤیا می بیند که می فرماید: دوستانم از راه دور آمده اند وتقاضای مُبلّغ نموده اند شما فرزندم علی را برای راهنمائی آنها بفرست. حضرت روز بعد فرزند خود علی را که حدود ۳۲ سال داشته و بعد از امام صادق(ع) از اَکابر اولادش بوده ، به همراه عامربن ناصر، اعزام می فرماید. حضرت به مدت سه سال در منطقه ی ایران مرکزی (کاشان، فین ،اردهال و ..) به ارشاد و راهنمائی مردم، اقامه نماز جمعه و جماعت می پردازد. مردم از مناطق دور و نزدیک از فیض حضورش و از برکات وجودش بهره مند می گردیدند. سعایت دشمنان نزد هشام بن عبد الملک باعث می شود طی نامه ای ارقم شامی را از منطقه شام مأمور به قتل حضرت نماید. در سال ۱۱۶ هجری آن شخصیت بزرگوار در منطقه ی اردهال همراه با یکصد تن از یاران با وفای خود پس از جنگی نابرابر همچون جد مظلومش حضـرت ابا عبدا… الحسین (ع) به شهادت می رسند و سر از بدن مبارکش جدا کرده و نزد دارالخلافه می فرستند، بدن مطهر او و یارانش از قتلگاه به مکان فعلی(حرم مطهر) در اردهال منتقل کرده و در محلی که وصیت فرموده بود دفن می کنند.

اردهال از دیدگاه امیر المومنین علی (علیه السلام) :

بعد از جنگ جمل زمانی که امیر المومنین علی(ع) به پیروزی رسید و از بصره خارج شد خطبه ای ایراد فرمود به این مضمون”حسنی صاحب طبرستان خروج کند با انبوهی از سواران و پیادگان و تا نیشابور بیاید و آن را فتح کند پس از آن، به جانب اصفهان و قم آید و زود باشد که او را با اهل قم واقعه ای عظیم دست دهد که در آن خلق بسیار کشته شوند پس از قتل و غارت، مردم قم به کوهی که به آن اردهـال گویند پناه ببرند ” همچنین در حالی که در منابع روایی متعددی از جانب امامان معصوم ، جایگاه والا و عالی رتبه شهر قم به عنوان یکی از مکانهای مقدس نمایان است ، امیر المومنین در حدیثی به نقل از بحارالانوار، مشهداردهال را با قم برابری می دهند و می فرمایند: “ و َعَلَیکُم بِالقُم وَ حَوالیها وَ الاَردِهار- برشما باد توجه به قم و اطراف آن و اردهال ” وجود لفظ اردهال در خطبه ملاحم که منسوب به حضرت امیرالمومنین(ع) است و در روایات دیگر،خود راه را برای اهمّیت دادن به لفظ اردهال و منطقه، جهت تحقیق پژوهشگران باز نموده است .

بحارالانوار – ج ۶۰ -ص۲۱۵-روایت ۳۶

اردهال از کلام و دیدگاه امام صادق (علیه السلام) :

در تذکره حضرت و برخی کتابهای مذهبی روایتی آمده که امام جعفرصادق (ع) می فر ما یند:

مَن زَارَ اَخی عَلی بِالاَردِهال کَمَن زَارَ جَدّیَ الحُسَین (ع) بِکَربَلا.

هر کس برادرم علی(ع) را در اردهال زیارت کند همانند کسی است که جدّم حسین(ع) را در کربلا زیارت کرده باشد.

اردهال در کلام و توصیه حضرت امام رضا (علیه السلام):

علامه مجلسی (رحمه ا.. علیه) در بحار الانوار آورده اند که امام رضـا(علیه السلام) پـس از گفتگو با موسی بن خزرج فرمودند:

“…. فَالزِمهُ وَ تَمَسَّکَ بِه، ثُمَّ قَال: ثَلاثَ مَرّات، نِعمَ الموضِعَ وَرالاَردِهار “

چه خوب مکانی است اردهال ، پس به آن التزام و تمسّک پیدا کن.

علمای بزرگ در تبیین جایگاه اردهال ، عظمت تقدّس آن مکان را به واسطه وجود حرم مطهر حضرت علی بن امام محمد باقر (ع) می دانند.

بحارالانوار – ج ۶۰ -ص۲۱۴- روایت ۲۷

صحیح نوشیدن آب در آموزه‌های طب سنتی...
ما را در سایت صحیح نوشیدن آب در آموزه‌های طب سنتی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : rezanazarian بازدید : 24 تاريخ : يکشنبه 6 اسفند 1402 ساعت: 23:11